callcal.reismee.nl

Fun, fun, funpark!

Hi people, how's life up there? Al een beetje aan het bevriezen? Well, hier is het lekker warm en lekker zonnig (bikinibruin!). We hebben ons de afgelopen week prima vermaakt in Surfers Paradise, vooral in de pretparken. Dit is echt de plaats met de themaparken (Movieworld, Wet 'N Wild, Dreamworld...). Met het pasje dat we gekocht hebben krijgen we een jaar lang (niet dat we hier een jaar blijven hoor) onbeperkt toegang tot Dreamworld, voor maar iets meer dan de normale dagprijs! Wij dus iedere dag naar het pretpark en het waterpark ernaast. De attracties zijn echt amazing, ik heb nog nooit zoveel gegild. We voelden ons weer helemaal jong, de hele dag rondrennen van glijbaan naar achtbaan. Er is ook een wildlife gedeelte met kangaroos, koala's, crocodiles, turtles en dingo's. Zo gaaf! Check the photo's... Verder zijn we ook nog op stap geweest, of course. Met een partybus vol met backpackers van club naar club, topavond! En dan het strand, waar we ook een groot deel van onze tijd hebben doorgebracht. De waves zijn echt crazy hier in Surfers Paradise (ze gaan alle kanten op, behalve de goede) maar lekker hoog en fun om in te zwemmen. Het is hier dus ook echt geen paradijs voor surfers! Deze plaats heet alleen maar ‘Surfers Paradise' om toeristen te trekken en dat is ze goed gelukt. By the way, de ‘schoolies' waren ook erg aanwezig. Dit zijn alle zestien- tot achttienjarige scholieren die net hun eindexamen gedaan hebben en dus al vakantie hebben. Je ziet ze overal: in de appartementen (want de hostels laten deze locals lekker niet binnen), op het strand, in de kroegen (alleen die van achttien), bij het winkelcentrum, in de supermarkten... Fortunately, in Brisbane zijn er veel minder. Nathalie had net een vriendin aan de telefoon die op dit moment in Brisbane zit en zij wist niet eens waar wij het over hadden. Dus morgenvroeg: op naar Brisbane! Het is maar een kort ritje met de bus, zo'n twee uur. Als het goed is kunnen we dus ook vanuit daar gemakkelijk met de trein of bus naar Dreamworld om ons pasje nog a few times te gebruiken. Well, ik ga nou afsluiten. Ik hoop dat, als ik terug kom, het net zo warm is in Nederland als hier. Valse hoop. Anyway, val niet in een winterslaap en tot snel (het is echt snel want over anderhalve maand zit ik alweer in het vliegtuig...). Lots of love!

mamma

En wij tellen af, het is hier verschrikkelijk koud. Ga voor mij nog maar een rondje achtbanen, geweldig lijkt me dat. Geniet en tot snel.

Cock

Hee Pascalle,
ik ben blij dat je over 6 weken terug bent. Je begint steeds meer nederlands-engelse berichten te typen.
Ik tel ongeveer 16 engelse woorden. Volgens mij neemt je nederlandse vocabulaire schrikbarend af en weet je dadelijk het nederlandse woord voor feest en bier niet meer te benoemen. Geeft niets. Je kunt altijd nog cola bestellen.
Is je lever inmiddels net zo groot als je bruin bent?
Wel echt fijn om te lezen dat je een wereldtijd hebt. Ik weet wel uit eigen ervaring dat als je een tijdje reist, je bij terugkomst altijd een bepaalde onrust voelt. Een soort drang om te reizen. Nu, van Waalre naar Maastricht is ook een prima ritje toch?
Op dit moment is Nederland prachtig wit en erg, erg koud. Min 10 of zo. We glibberen weer door het land.
Beccie zit sinds 2 weken op kamers. Ze leeft nog half thuis en half in Nijmegen. Donderdagavond/ nacht stappen in Nijmegen, vrijdag bijkomen en zaterdagavond/ nacht stappen in Eindhoven. Het leven is hard.
Ik was destijds niet zo onder de indruk van Brisbane maar wellicht heb ik de toeristische route gemist.
Nu, om in jouw termen te blijven: Face your fears en live your dreams. Keep on dreaming.
Bye aussie en pas op voor de golven.
Cock