Surfcamp!
(Monday)
Hi there!
Vanochtend om zeven uur was het verzamelen bij Scubar, naast YHA Central. Met zo'n dertig man zijn we in twee busjes richting de South Coast (Seven Mile Beach) gereden. Prachtige locatie, geen mens te bekennen, goede golven voor beginners en het weer is top. Eenmaal aangekomen zijn we meteen in onze wetties (wetsuits) gestapt. Na de groep in kleine groepjes met een surfcoach opgesplitst te hebben, begon onze eerste les. After fifteen minutes werden we meteen het diepe ingegooid, letterlijk. Het ging verbazingwekkend goed! Onze personal photographer is er iedere les bij om de beste (en grappigste) shots van ons te schieten. Na twee uur (de tijd vloog voorbij) hebben we heerlijk geluncht at the camp en daarna gingen we weer voor twee uur, dat was althans de bedoeling, terug naar het strand om te surfen. Nog geen twee golven verder begon de biggest thunderstorm sinds tijden. Wij met z'n allen het water uit en in de bush schuilen (maar goed ook want de bliksem sloeg recht in de zee waar wij net nog in lagen). Na zo'n halfuur werd het iets minder en konden we teruglopen richting the camp. Onderweg kwam de storm recht boven ons en moesten we schuilen in een tunneltje. Geloof het of niet maar het begon zelfs te hagelen! Toen het iets afnam zijn we maar teruggegaan naar onze heerlijke warme douches. 's Avonds een heerlijke Aussie barbie en daarna onze foto's (lachen!) teruggezien op het grote scherm. Iedereen stort nu in dus het wordt waarschijnlijk geen late avond. Hopelijk kunnen we morgen de volle vier uur surfen.
See ya!
(Tuesday)
Hey!
Zeven uur ontbijt, acht uur wetties aan en op naar the beach. Twee uur lang heerlijk gesurft en de grootste lol gehad. Er werden vandaag ook video's gemaakt (camera op de neus van het surfboard). Verder hebben we een walvis gezien! Na de lunch konden we even chillen voor de volgende les maar dat werd voor iedereen toch wel een flinke middagslaap. De spierpijn begon toe te slaan dus we liepen er een beetje lame bij. Toch moesten we ons weer klaar maken om weer lekker wat golven te pakken en na vijf minuten was iedereen weer topfit. Heerlijke tweede ronde en weer veel geleerd. Eenmaal terug at the camp stortten we compleet in. Sunburned en exhausted (ik heb zelfs spierpijn in mijn tenen en wist niet eens dat je daar spieren hebt!) hebben we lekker gegeten, foto's teruggezien en nu ga ik toch echt mijn bed opzoeken. Morgen weer een active day.
Bye!
(Wednesday)
Hello you!
Vanochtend zijn we weer lekker op tijd opgestaan om de eerste golven te pakken. Het weer is op en top, zo'n 28 graden en zonnig. Tijdens onze eerste surfles hebben we dolfijnen gezien, echt heaps of them! Het was weer een les waar we veel geleerd hebben maar vooral veel fun gemaakt hebben. Na de lunch hebben we nog meer dolfijnen gezien en dit keer waren ze zelfs heel dichtbij! De golven waren vandaag ietsje minder dus konden we tussen de goede golven door lekker chillen in het water en in de zon op onze surfplank. Verder hebben we ook nog wat groepsfoto's gemaakt. Net weer een heerlijke douche gehad en nu zijn we nog even van het zonnetje aan het genieten, met de heerlijke geuren die uit de keuken komen. Morgen alweer ons laatste dagje surfen...
Tadd a!
(Thursday)
Hi!
Heerlijk geslapen na een aantal wijntjes en vanochtend heerlijk gesurft. Het was onze laatste les in het water dus we hebben enorm veel lol gemaakt. Na de lunch hebben we wat tijd gehad om te douchen en onze backpacks te pakken. De surfles van vanmiddag was theorie, at the camp. We hebben alle ins en outs van veilig surfen geleerd en de beste surf beaches te horen gekregen. Hierna zijn we weer terug richting Sydney gereden (onderweg gestopt om een ijsje te eten en te genieten van het mooie uitzicht). Afterparty in Scubar met free beer and pizza! Ik heb het niet al te laat gemaakt want Nathalie wachtte op me in het hostel. Super om elkaar weer te zien en we hebben echt wel even de tijd nodig om bij te praten (in het Engels want Nederlands praten gaat vrij moeizaam...). Dit weekend blijven we nog in Sydney (party and party and party!) en maandag willen we aan onze trip langs the eastcoast beginnen. I'm so excited!
Bye!
Dat is weer een superervaring rijker. Wens je vanuit het warme Houston een hele fijne trip toe.
Geniet er van.
xxxxx
mamma
Ha die Pascalle,
Wat beleef jij ontzettend veel en mogen wij op afstand meegenieten, leuk hoor. Zoals je ziet is mama nu bij ons in Houston en kunnen ook wij heerlijk bijkletsen en gaan we samen Houston onveilig maken. Vanavond hebben we Homecominggame bij Sander op school en is dat echt super amerikaans en ontzettend leuk voor mama om mee te maken. Groetjes en geniet maar lekker. Hetty en Ed
Geweldig wat jij allemaal doet en ziet. Wat leuk dat ik op de site zie dat Saskia in Houston is.